Blog

Concurrentievoordeel dankzij een data gedreven organisatie

Technologie heeft zich in het afgelopen decennium enorm ontwikkeld. We zijn tegenwoordig allemaal met elkaar verbonden, dag en nacht, 7 dagen per week. Hierdoor zijn we privé gewend geraakt om direct antwoorden op vragen te krijgen. Dat wordt ook tijdens het werk verwacht. Door data te analyseren, kunnen we snel bevredigende antwoorden krijgen. Een datagedreven organisatie speelt in op de behoeften die deze tijd met zich mee brengt.

Hoe transformeert u naar een datagedreven organisatie?

Hoe zorgt u dat uw organisatie een cultuur ontstaat waarin data-analyse de drijfveer van de business wordt? Een bedrijfscultuur waarin data de spil van de business is, ontstaat niet van de een op de andere dag.

Een datagedreven bedrijfscultuur, is een ander soort bedrijfscultuur met andere soorten relaties tussen IT en de business. Ze zullen meer dan voorheen moeten samenwerken richting hetzelfde einddoel. In de traditionele samenwerking analyseert de BI-afdeling de data en rapporteert aan de business. Op deze manier kreeg de business wel antwoorden, maar begreep ‘het waarom’ niet. Daarnaast bleven veel (vervolg-)vragen onbeantwoord en de analyse ging veel te langzaam voor de huidige business.

Leiders  die de transformatie aanjagen

Wilt u een cultuurverandering?  Dan is het van groot belang om leiders binnen de organisatie te identificeren die de drijvende kracht achter deze verandering kunnen zijn. Door de juiste medewerkers sponsor van de vooruitgang te maken, wordt de kans op slagen een stuk groter.

Concurrentievoordeel dankzij data

Wilt u ook beschikbare data omzetten in inzichten en concurrentievoordeel? Transformeer dan zo snel mogelijk naar een datagedreven bedrijfscultuur.

 

Written by

JORIS van Unen is oprichter van Van Unen Finance. Hij is uw financieel specialist op het gebied van verandertrajecten. Denk hierbij aan groeiende organisaties, (afgeronde) fusies, overnames of reorganisaties. Met 13 jaar ervaring op zak heeft hij in 2013 Van Unen Finance opgericht. Een financiële duizendpoot met visie en een ondernemer in hart en nieren. Samen met JORIS bepaalt u de koers, wat is daar voor nodig en hoe wordt dit mogelijk?

Leave a Comment